Siirry suoraan sisältöön

Heinäkuu

9.7.2024

Heinäkuussa – (däng)

Joka heinäkuu mietin, mitä elämästäni tulee, mitä mistään tulee. Elämästäni ei tule mitään. Heinäkuussa arki on tauolla, siis se, että mennään siihen aikaan sinne ja sitten tänne. Ei matkoja, ei tuloja, sisäinenkin menee suppuun. 

Heinäkuuni alkaa yleensä hyvin ja vaihettuu urheudeksi, sitten tekoiloksi, paniikiksi, lopulta olen somasti umpisolmussa. Kaikilla on heinäkuu, minulla ei mitään, heinäkuussa menetän, mikään ei ole hetkeen mitään. 

Heinäkuussa lomaillaan, ihmiset lukevat vaikka Pentti Ikosen esseitä ja tekevät kasvion, ollaan vaan, korjataan verkkoja mökillä, laitetaan daaliat, ei tuhota elämää ja käydään konferenssissa ja maksetaan ilmastoveroa. Heinäkuussa kirjoitetaan romaaneja, kävellään paljain jaloin, tehdään kaverin mökillä tutkimussuunnitelmia ja nukutaan hyvin. Sellaista se on aikuinen heinäkuu. Minä lillun hymyillen kujilla ties minkä lapsuuden kokemusten painolastissa. En uskalla edes käsikirjoitukseen koskea etten pilaa sitä. Kuka auttaisi heinäkuun kanssa?

Reaalimaailma ja sisäinen elämäni lonksahtavat heinäkuussa kummasti erilleen. Ulkoisesti on hyvin. Luen, teen linssikeittoa ja värkkäilen, nautin Suomen luonnosta ja ystävällisistä ihmisistä kuin ulkomaalainen, joka perustelee viranomaisille strategisesti tärkeän kohteen viereistä tonttikauppaa. Lopulta voin niin pahasti että sulake palaa ja suojaudun masiksella. Tahdon hyvää. Masis keikahtaa survival-innoksi: Teen jotain mitä kadun, saan anteeksi, joudun naurunalaiseksi, tuo ei pärjää heinäkuussa vaikka heinäkuu on ihmisen parasta aikaa, Saksa ei ole paska maa, mäkihyppy fifty shades sixty. Tämä blogi olkoon elämää, teko jota ei tarvitse katua.  

Tiedän etten ole yksin tämän kanssa. Osaan kyllä neuvoa muita, tee kulta jotain luovaa, sä keksit vielä, sanon tuskastuneelle lapselle, heinäkuu on hyvää kun uskallat hankalasta mennä läpi, valo alkaa kajastaa (=elokuu), oon tässä koko ajan voit rauhassa kiukutella. Miksi on niin vaikea olla hellä itselle? Tietysti voin avata käsiksen ja kirjoittaa, säilyttää vanhan version ja palata myöhemmin siihen jos heinäkuussa tulee sössöä. Sössö = suomalaisen laitesukeltajan näkymä. Sössö = kirjoittaa ilman kosketusta itseen ja taikaan. 

Olla rauhassa ja katsoa mitä tulee. Olla rohkea:
Pitää hyvää huolta itsestä heinäkuussa.

Onnittelen ja kadehdin kaikkia tasapainoisia, harmonisen hassuja, kohtuudella tuntevia kunnon ihmisiä. Onko teitä paljonkin?
kaikille, we can do this. Kehon ja mielen sopua odotellessa. ja Ai ai kun osaisin koodata kommenttikentän tähän. 

(PS. Perheystävät lomailevat Suomenlahdella. Pyysin lähettämään wa:lla maisemia. Tuli kuva Kaunissaaren paloasemasta, sitten kahvilan vessan ikkunan rajaama merinäkymä.)

 105 total views,  5 views today